Wie zijn wij


Gespecialiseerde familierechtadvocaten en echtscheidingsmediators

Monsé en Ineke werkten tot de oprichting van Strengers & Zijlstra Familierecht te Soesterberg voor meerdere middelgrote advocatenkantoren in het midden van het land, waarvan ruim 7 jaar op hetzelfde kantoor in Soest. Zij hebben ieder meer dan 20 jaar ervaring bij het begeleiden en ondersteunen van mensen geconfronteerd met allerlei familierechtelijke vraagstukken zoals echtscheidingen, omgangsregelingen en alimentatieberekeningen. Deze jarenlange kennis en ervaring is thans gebundeld in Strengers & Zijlstra Familierecht dat zich ten doel stelt jou zo goed mogelijk door een moeilijke periode in jouw leven te helpen, zodat je verder kunt. Bij deze ervaren en gespecialiseerde familierechtadvocaten en echtscheidingsmediators is uw zaak in goede handen.

Mr. Ineke Zijlstra

Mr. G.H. (Ineke) Zijlstra studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, afstudeerrichting Privaat- en Strafrecht, met de aantekening advocatuur. In 1998 is zij gaan werken als jurist. In 2001 is Ineke beëdigd als advocaat en is eerst werkzaam geweest in de algemene praktijk en het bedrijfsleven. Vanaf 2007 heeft Ineke zich gespecialiseerd in het personen – en familierecht. Zij is aangesloten bij de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en geregistreerd vFAS scheidingsmediator.

Ineke is langdurig betrokken geweest (o.a. als voorzitster en bestuurslid) bij diverse commissies van verscheidene scholen en kerkgenootschappen en was tot 2013 voorzitter van de klachtencommissie van een grote kinderopvangorganisatie. Vanaf 2018 is zij bestuurslid van Family Mediation Eemland (FaME). Ineke is sinds 2019 (zittings)voorzitter van de klachtencommissie van een Jeugdbeschermingsorganisatie en de klachtencommissie van een JeugdzorgPlus-instelling, waar jongeren gesloten worden geplaatst.

Ineke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:  personen- en familierecht. Deze registratie verplicht Ineke elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied. Klik hier om nader kennis te maken met Ineke.

zijlstra@szfamilierecht.nl

Mr. Monsé Strengers

Mr. M.M. (Monsé) Strengers studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht, afstudeerrichting Privaat- en Strafrechtelijke Rechtspraktijk. Zij is sinds 1995 werkzaam in de juridische dienstverlening. Sinds 1997 is zij advocaat  en heeft zij zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij is aangesloten bij de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS), geregistreerd vFAS scheidingsmediator en MfN-registermediator. Monsé kan door de rechtbank worden benoemd als bijzonder curator.

Zij is langdurig betrokken geweest (o.a. als voorzitster en bestuurslid) bij diverse commissies van verscheidene tennisverenigingen, is actief geweest in de OR van een basisschool en was tot januari 2010 lid en klachtrechter van de commissie van toezicht van de justitiële jeugdinrichting JJI de Heuvelrug, locatie Overberg. Monsé is vanaf 2013 tot en met 2018 bestuurslid geweest van Family Mediation Eemland (FaME). Zij heeft bijna twintig jaar deelgenomen aan de piketregeling strafzaken binnen het arrondissement Midden-Nederland. Per 1 januari 2024 is Monsé lid van de Raad van Discipline in het ressort Arnhem-Leeuwarden.

Monsé heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:  personen- en familierecht. Deze registratie verplicht Monsé elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied. Klik hier om nader kennis te maken met Monsé.

strengers@szfamilierecht.nl